lauantai 10. lokakuuta 2009

Dinan VP-yllätys

Olimme tänään URK:n näyttelyssä Kirkkonummella, kiitos vain kaikille seurasta, ja erikoiskiitos Maijulle kuskaamisesta! Mukana Dina, Lara, Iiris ja sijoituspojuni Martti (Cannonball Golden Dream, OSH b) ensiesittelyssään. Aloitetaan vaikka nuorimmasta päästä, eli Martista. Se kilpaili nuorten luokassa, sai oikein mukavat arvostelut, pääsi vielä TP-valintaan, mutta nuorten luokassa oli hienoja kissoja tungokseksi asti, joten tällä kertaa ei sen kummempaa menestystä. Haimme kuitenkin samalla reissulla sille myös varmuuden vuoksi siitoshyväksynnän.

Iiris oli jälleen oma itsensä: kehruukone! Se on kyllä ihanan höppänä solmuunväännettävä tapaus, ja toisin kuin emonsa Lara, yhtä rento näyttelyssä kuin kotonaan. EX1 tuli, ja TP-valinnassa jälleen kerran se oli kolmen parhaan joukossa, mutta Quanin komea mustavalkopoika vei voiton, ja ihan oikealle kyllä voitto meni, en voi valittaa.

Lara sai ihme kyllä sertinsä, eli toinen serti Champion-luokassa. "Ihme kyllä" sanon siksi, että matami ei sitten ollenkaan välittänyt näytelmistä tänään, herne taisi mennä syvälle nenään jo heti aamusella kun eläinlääkärillekin piti sähistä. Loppupäivästä se alkoi jo rauhoittua, jopa keikisteli häkissään ja puski minua, eli hieman paremmin alkoi jo mennä. Se on kyllä ihan eri kissa näyttelyssä kuin kotona, mikä on kyllä suuri harmi, ihanaluonteisempaa kissaa kun saa kotioloissa hakea. Seuraava serti pitäisi hakea ulkomailta, jos mielii valmistua seuraavaan titteliin. Katsotaan nyt... seuraava siirto saattaa olla mammaloma kuitenkin.

Mutta se joka tänään veti omistajan hymyn korviin oli veteraani-ocini Dina (IP Ginie's Dinah). Veteraaniluokassa se jäi kolmanneksi, ja kirjaimellisesti juoksin sen kanssa veteraaniarvostelusta Peltosen varsinaiseen arvosteluun IP-luokassa. Dinalla oli tänään oikein kelpo näyttelypäivä, se oli hyvällä tuulella ja sai kehuja kovasti. Silti en kummoisia odottanut, kun suklaatäplikkäistä kastraattioceista alettiin valita Värin parasta, vastustajat kun olivat kaikki useampia vuosia nuorempia ja osa varsin nimekkäitä, lukuisia titteleitä keränneitä ja maailmaan kiertäneitä kissoja. Kun Peltonen alkoi luetella voittajakissan ominaisuuksia, niin ajattelin että ehkä noista jokin voisi kuvailla Dinaakin, mutta siinä vaiheessa kun hän sanoi, että hienoa on, että kyseinen kissa on jo 10-vuotias, niin leukani loksahti polviin asti! Täytyy sanoa että teki kutaa :-)

Dina kutsuttiin myös TP-valintaan, ja siellä yllätykseni oli jo vähän pienempi kun Dina meni suoraa päätä paneeliin, eli oli tuomarinsa paras naaraskastraatti tänään! Paneelissa se sai vielä kaksi ääntä, josta olen tosi ylpeä, lopulta se hävisi burmatytölle, mikä ei oikeastaan edes harmita, kyllä burmat ovat Suomessa sen verran kovatasoisia.

Itsehän käyn näyttelyissä vähän laiskanpuoleisesti, yleensä vain yhtenä päivänä viikonlopussa, ja pidän yleensä pitkiä taukoja silloin kun kotona on pennut, mutta tällaisina päivinä ymmärrän hyvin niitä, jotka hurahtavat kiertämään näyttelyitä harva se viikonloppu kun oma kissa alkaa menestyä.

Ehkä nyt siis kuitenkin vielä yhteen näyttelyyn ilmoitan Dinulin tälle vuodelle - vaikka toisaalta ymmärränkin hyvin, että joskus voi päivä olla toisenlainen, onhan Dina joskus jäänyt jopa sertittä kun vastassa on samassa luokassa ollut nuorempi ja parempitäpläisempi kaveri. Dinalle olen myös tehnyt pyhän lupauksen, että jos se joskus alkaa selvästi stressaantua liikaa näyttelyistä, niin sen osalta ne loppuvat kuin seinään, vaikka sitten oltaisiin vain sertinkin päässä seuraavasta tittelistä.

3 kommenttia:

Elina V. kirjoitti...

Onnittelut Dinalle! Hieno saavutus, vaan on se hieno kissakin :)

luolaleijona kirjoitti...

Onnittelut kaikille kissoille, ja erityisesti veteraani-Dinalle! Teillähän oli mennyt hienosti!

Olisipa kiva jos olisi kissalla noin hyvät hermot kuin Iiriksellä :) Meidän pojilla tuntuu olevan vähän tuurista kiinni - jos näyttelyaamuna vetäistään herne nenään niin sitä ollaan kettuuntuneita sitten tuomarin pöydälle asti (ja loppupäivänä voikin häkissä olla ihan hyvillä mielin kun tuomariosuus on ohi), mutta jos sattuukin menemään aamu matkoineen ja eläinlääkäreineen hyvin niin tuomarillekin voi kehrätä :)

Lendi kirjoitti...

Onnittelut! Tosi kivasti on teillä sujunut.

Täällä yritetään Gastonia totuttaa venytykseen ja sylissä olemiseen. Tahtoo olla vauti päällä herralla, niin ei malttaisi millään.
Vinkit ovat aina konkareilta tervetulleita näyttelyiden ja niihin valmistautumisen suhteen ;) En osaa yhtään kuvitella mitä tuleman pitää!