tiistai 26. tammikuuta 2010

Laran pennut syntyneet ja O-pentujen kuulumiset

Lara alkoi hieman yllättäen synnyttää eilisiltana, pari päivää ennen "virallista" laskettua aikaa! Se on kyllä salakavala tapaus - se kiinnostui pesälaatikostakin vasta eilisaamuna, siitä tiesin odottaa että lähiaikoina tapahtuu, mutta silti nopeus hieman yllätti. Pieniä muitakin merkkejä oli kyllä nähtävissä, mutta luulenpa että joku kokemattomampi ei olisi niitä edes huomannut.

Pennut eivät ole mitään isoja, mutta syntyivät todella nopeasti ja helposti,ensimmäinen klo 19.20, ja viimeinenkin klo 20.45. Neljä tervettä ja pirteää, yksi oli lisää, mutta se oli aivan eloton, ja painoi vain 54 grammaa märkänä.Jotenkin myös sen sikiövesi oli oudon väristä, ja pentu myös näytti kehittymättömämmältä kuin muut. En edes kovin tosissani yrittänyt sitä elvyttää,kun suoraan sanoen se näytti niin kuolleelta :-( Veikkaan että istukkaan on tullut jotain häikkää tms. ja pentu on kuollut jo muutamia päiviä sitten.

Mutta loput neljä voivat hyvin, 83-98 grammaa syntymäpaino (märkänä), tänään aamulla kaikki olivat joko pitäneet painonsa (eli käytännössä varmaan hieman kasvaneet)ja pari oli kasvanutkin jo muutaman gramman.

Kaksi urosta, suklaatäplikäs ja sitten joko tosi tumma suklaatäplikäs tai vaalea ruskeatäplikäs, en osaa päättää. Minusta se on tumma suklaa mutta en uskalla olla ihan varma. Toivottavasti saan jonkun kasvattajan kylään, ennen kuin pentujen rekisteröintipaperit pitää lähettää... *vink, vink*

Sitten kaksi (?) tyttöä. Toisesta olen ihan varma, se nimittäin on kuivuttuaan alkanut saada selvästi punaisia laikkuja turkkiin, eli suklaakilpikonnatäplikäs.Toisesta en ole ihan varma. Pitää nyt vielä parin päivän kuluttua katsoa uudestaan, pikavilkaisulla se näyttää tytöltä, mutta punaista ei kyllä vielä turkissa näy oikein yhtään, eli erehtymisen vaara on olemassa. Kaikkien tämän pentueen tyttöjen kun on pakko olla kilpikonnia, kun isä-Siegfried on punainen.

Kuvioltaan kaikki ovat täplikkäitä. Joko Siegfriedin isä on rekattu väärin (silloin herra S ei välttämättä kantaisikaan klassista), tai sitten vaan sattumalta tällä kertaa ei tullut klassisia muuten vaan. Kaikki ovat siis itämaisia pitkäkarvoja. Tämä on P-pentue, mutta hieman olen miettinyt teemaksi David Eddingsin Belgariad-sarjasta otettuja nimiä, joten voi olla, että osan pennuista nimi alkaakin pehmeällä B:llä ;-)

O-pentuja kävin katsomassa perjantaina. Oskar alkaa olla satavarmasti varattu.

Eli niistä kotia etsii vain punainen klassinen tabby Oneida, LEMMIKIKSI. Tein lopullisesti päätöksen tytöt taas nähtyäni. Olga-sisko jää kasvatukseen, se on aavistuksen tyypikkäämpi ja myös luonteeltaan rohkeampi. Oneida on vähän ujonpuoleinen, eli rauhalliseen kotiin, ei kaikista riehakkaimpaan lapsiperheeseen. Kaunis sekin on, ja tosi upean värinen, mutta luonteeltaan se ei ole näyttely- tai kasvatuskissa.

Koetan saada kuvia ladattua koneelle lähipäivinä vihdoin. Pöytäkoneeni alkaa vaan vedellä viimeisiään, joten on pieniä teknisiä ongelmia, kärsivällisyyttä hieman pyydän nyt!

5 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Iiiik tuota sinun nimivalintaa =D <3 Minulla olisi täällä hyllyssä kaikki Eddingsin suomeksi julkaistut kirjat jos haluat tulla selaamaan, B-nimiä on muistaakseni paljon. Ainakin 3 tytön ja 3 pojan nimeä tuli nyt jo mieleen ;D

Tätäkin kautta onnea pennuista!

Hienosti on mennyt kyllä Lara-mammalla, kuulostaa nopealta minun korviini tuo synnytys. Luin Laran edellisestä synnytyksestä että sekin oli alkanut "pikapikaa"? :) Onko tuo näiden pentujen syntymäpaino itiksille sellainen keskimääräinen normaali paino? Tai 98 jo aika isohko?

Kuvia sitten kun kone/päivänvalo antaa myöten ja saa kuvan napsaistua häiritsemättä perhettä, hyvää kannattaa odottaa ;) Suklaatäplikkäät on nättejä <3

Satu kirjoitti...

Yhdestä tytöstä tulee Polgara, se on jo päätetty. Itseltäni löytyy hyllystä Eddingsiä lähinnä englanniksi jokunen, mutta lähes koko tuotannon olen lukenut :)

Lara oli aika nopea. Minusta pari pentua olivat vähän pieniä, mutta ei se haittaa, kun ovat yhtä pirteitä kuin hieman isommatkin - ja olivat yön aikana saaneet isot jo painossa kiinni!

Juu en tykkää rääkätä vastasyntyneitä liikaa kuvauksella, haluan ensin katsoa että kaikki varmasti lähtevät kasvamaan hyvin jne.

Elina V. kirjoitti...

Onnea vielä täältäkin!!!

Kuvia odotellaan myös, mutta ei kiirettä ;)

Sitten kun jossakin vaiheessa otat vastaan vieraita kurkkaamaan pentuja, niin voisin tulla samalla reissulla kun käyn joku kerta Porvoossa. Siellä Nexutin on huhtikuun alkuun, joten varmaan parin viikon välein tulee siellä käytyä ;)

luolaleijona kirjoitti...

Polgara on aivan ihana nimi =)

saila kirjoitti...

Hieman myöhässä: Onnea pennuista!! Hieno synnytys ja kivan kokoinen pentue! :) Jännityksellä odotellaan kuvia ja nimiä.