perjantai 18. heinäkuuta 2008

Kissalan kokoonpano

Koska kissalan kotisivut odottavat inspiraatiota, aikaa ym. niin ajattelin kirjoitella tähän lyhyen päivityksen siitä, keitä meillä asustaa ja keitä on sijoituksessa. Kotonani asuu kolme kissaa, sijoituskodeissa asuu kaksi.

Kotona vaikuttaa siis ensinnäkin kaksi kastraattirouvaa, ocicat-Dina ja itämainen Maija. Ja kuten eilen tuli runoiltua, uusimpana nyt puolivuotias itämainen pitkäkarva Lara.

Dina on kissoistani vanhin, kohta 9 vuotta, ja näyttelymenestyksellä mitattuna myös kaunein ;)
Ostin sen aikoinaan ihan lemmikiksi, pentu- ja nuortenluokissa käytiin kyllä näyttelyitä kokeilemassa, mutta menestys ei ollut kovin kummoista, EX2, EX3... Kastraattiluokissa käytin sitä nuorempana valmistumassa Premioriksi asti, mutta sitten tuli pitkä näyttelytauko kun asuimme yli 4 vuotta Moskovassa. Sieltä palattuani olen käyttänyt Dinaa harvakseltaan näyttelyissä, Dinasta tuli hiljattain IP 8 vuoden kypsässä iässä. Ja kas kummaa, kahdessa näyttelyssä kolmesta se on ollut paneelissa. Hieman huvittavaa: kasvatan itämaisia mutta paras näyttelykissani on oci ;-)

Keskimmäinen on Maija, kilpikonna bicolour itämaisvariantti. Maijassa on kauneinta sen väri, vaikka itse omistajana sanonkin, niin harvoin näkee niin kaunista kuviota kuin Maijalla. Maijan kanssa on tarkoitus käydä vielä yhdessä näyttelyssä, toivon mukaan tulee titteliksi sen jälkeen IP (leikkaamattomana jaksettiin championiksi asti). Maija ei näyttelyistä niin perusta itse, eikä se myöskään ole mikään supernäyttelykissa. Maijan parhaat ominaisuudet ovat toisaalla: se oli erinomainen emo, ja kaikki sen kolme synnytystä sujuivat ilman mitään hankaluuksia. Eräs tuomari ihmetteli suureen ääneen, miksi kissa on leikattu. En viitsinyt sanoa, vaikka varmaan olisi pitänyt, että leikkauksen syy oli, että mitä vanhemmaksi kissarouva tuli, sitä suuremmalla innolla se merkkaili. Merkkailu onneksi loppui kuin seinään heti kun Maija leikattiin viime syksynä.

Laraa kuvailinkin jo viime tekstissä lyhyesti. Olemme tulossa sen kanssa Surokin näyttelyyn sunnuntaille, siellä on ihan mielenkiintoista kuulla, mitä tuomari siitä pitää. Upean vihreät silmät sillä on, ja tosi kaunis suklaatäplikäs väri, ja pitkäkarvaksi jopa aika hyvä kontrasti - mutta ne korvat... lähes ainahan ne pitkäkarvalla saisivat olla alempana. Hyvin kauniin muotoinen pää sillä kyllä on. Lara on kissalani tulevaisuuden toivo, mutta suunnitelmista lisää joku toinen päivä...

Koska en asu suuressa kartanossa, kasvatus kävisi pitemmän päälle mahdottomaksi ilman hyviä sijoituskoteja. Tällä hetkellä sijoituksessa on kaksi kissaa, tyttö ja poika.

Tyttö on J-pentueesta eli Maijan viimeisestä pentueesta, Skazki Jelena eli Tyyne. Se on suklaakilpikonnatäplikäs bicolour variantti (OSH h 03 24 var). Lue: tosi hassun näköinen tilkkutäkki. Ulkonäöltään se muistuttaa paljon Maijaa, mutta isältään Killeriltä se on perinyt hieman paremman korvien asennon. Tällä hetkellä sekä sijoituskoti että minä odotamme kuin kuuta nousevaa Tyynen seuraavaa juoksua: jos kaikki menee suunnitellusti niin Tyynestä tulee seuraavan pentueeni emo.

Nuorin sijoituskissani on K-pentueesta, Skazki Konstantin, suklaatabby bicolour variantti (OSH b 03 22 var). Se oli melkoinen yllätys: tiesin että sen isä kantaa varmasti klassista tabbyä, mutta emon kohdalla mitään varmuutta ei ollut. Sillä on todella hyvä kontrasti kuviossa, ja muutenkin se on varsin kivannäköinen, isokokoinen nuorimies. Se on nyt kohta 8 kk vanha, ja toivon kovasti että se pysyisi siistinä sen aikaa, että 1-2 tyttöä ehtisi sen luona käydä astutusreissulla. Sekin tulee Surokiin siitostarkastukseen.

Pari ulkomaista kasvattajaa on minulle pennun velkaa (olemme tehneet siis vaihtokaupat, he ovat saaneet minulta pennun), mutta viime aikoina ei ole tuuria ollut noiden tuontiprojektien suhteen. Pikemminkin päinvastoin. Mutta katsotaan...

2 kommenttia:

Eirenen kissala kirjoitti...

Hyvä Satu! Vihdoin sinäkin liityit bloggaaviin kasvattajiin.
Jostain syystä tuoreimpiin kirjoituksiin ei pysty kommentoimaan, mutta sun kasvatti Kimba on eka tabbynassu, joka on todella sävähdyttänyt minua. Aivan upea!!

Satu kirjoitti...

Muutin kommenttien asetuksia. Aluksi kun sellaiset kaverini, jolla ei ole omaa blogia tai g-mailia, eivät pystyneet kommentoimaan... nyt kaikki voivat kommentoida mutta minun pitää hyväksyä kommentit. En halua mitään spämmejä tänne ;)

Mutta Kimba on minustakin aivan ihana :)