maanantai 12. joulukuuta 2011

Pennut 8 viikkoa

Viikonloppuna kävin Raumalla pitkästä aikaa sijoituspentuettani katsomassa. Koska mukana oli yksi touhukas pikkuihminen, ei valokuvaamisesta oikein tullut mitään, tässä vain pari räiskäisyä.
Kuvista puuttuu suklaakilpparityttö Ursula, se oli kuvien ottamisen aikana hetken eristyksissä kylppärissä, jotta saisin geenitestistä luotettavan tuloksen. Mutta aloitetaanpa alusta...

Kuvista näkee että Hugo-isukki on kerännyt aika mukavasti elopainoa leikkauksen jälkeen, siitä on kuoriutunut oikea ahmatti.
Tyttöpennuista on noissa kuvissa vain punaisen Unelman naama näkyvissä. Unelma on tyttöpennuista se reippaampi ja uteliaampi, mikä ratkaisi asia: Unelma etsii mahdollisesti sijoituskotia pääkaupunkiseudulta, jos ei siihen mitään pahoja vikoja putkahda.
Ursula, kuvista puuttuva suklaakilpikonnatyttö, on tytöistä aavistuksen tyypikkäämpi, sillä on korvat isommat ja alempana kuin Unelmalla. Joskin sillä on myös isommat ja pyöreämmät silmät. Ursula on tytöistä ujompi, siksi se etsii tällä hetkellä lemmikkikotia.
Otin kuitenkin kummastakin geenitestin varmuuden vuoksi, jos vaikka Unelmaan ennen luovutusikää putkahtaisi jokin kasvatuksen estävä vika. Unelmasta testautan pitkäkarvageenin ja mahdollisen diluution. Olen nimittäin yhä vähän ymmällä sen kanssa, mielestäni se on vain vähän tavallista pitkäkarvaisempi variantti, ei siis pitkäkarva vaan lyhytkarva, mutta geenitesti
varmistaa asian lopullisesti. Myös sen värin testaan huvikseni: kuvissa se näyttää ihan punaiselta, mutta livenä väri on haaleampi kuin salamalla otetuissa kuvissa, eli siksi väritestikin.
Ursulan väristä ja karvanpituudesta (=lyhyt) ei ole mitään epäilystä, mutta haluan kuitenkin varmuuden vuoksi selvittää, kantaako se pitkäkarvageeniä vai ei.
Isä-Hugo ja emo-Olga on nyt molemmat testattu PRA-negatiivisiksi, joten sitä testiä ei tarvitse näistä pennuista ottaa :-)
Pojat, musta Uljas ja suklaa Ustin, etsivät näillä näkymin ihan lemmikkikoteja. Suklaapoika on lupaavampi, mutta valitettavasti vähän ujompi. Musta poju Uljas on pentueen pienin, mutta erittäin reipas. Sain kotisivuilleni viime viikolla vihdoin väännettyä isukki-Hugosta pienen esittelyn, seuraava projekti on saada vihdoin pentue sivuille, sen jälkeen ilkeän vihdoin laittaa pennut pentuvälityksiin.
Punaista Unelmaa siis jemmailen ainakin jonkin aikaa jos sijoitussopimuksesta kiinnostunut koti ilmaantuisi, mutta muut etsivät lemmikkikoteja siis. Lisää kuvia luvassa jahka sijoitusemäntä ehtii ottaa - ja vanhempiin kuviin löytyy linkkejä täältä blogista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, onko musta vielä vapaa?? :)

t.Niina

Satu kirjoitti...

Siitä käyn neuvotteluja mutta vielä ei mitään varmaa suuntaan tai toiseen.. Satu