torstai 27. tammikuuta 2011

S-pentu maailmassa

Kuten monet ovat joko Annan blogista tai naamakirjasta huomanneetkin, niin Olgan ainokainen pentu on nyt maailmassa. Se syntyi 25.1.2011 eli päivälleen vuotta myöhemmin kuin P-pentue - myöhästyneet onnittelut Polgaralle, Pilkulle, Ollille ja Winskille!

Henkilökohtaisista syistä, joita en ala erittelemään tässä, en päässyt itse paikalle Olgan synnytykseen. Koska tiedossa oli, että masussa on vain yksi elävä pentu, ja laskettu aika oli ja meni, niin eläinlääkäri päätyi suosittelemaan sektiota. Sektiolla saatiinkin ainokainen maailmaan, punainen poika, jonka paino oli komeat 114 grammaa. Noita sektioita voi aina jossitella, mutta voi olla, että pienikokoinen Olga ei olisi noin isoa pentua saanut elävänä maailmaan - siksi ehkä parempi näin, vaikka alku osoittautuikin tosi rankaksi.

Olga ei nimittäin nukutuksesta herättyään tahtonut aluksi hyväksyä pentuaan millään... Etäkasvattajan osa ei ole aina kovinkaan ruusuinen, on paljon helpompi olla itse tilanteessa mukana kuin yrittää pysyä etänä kärryillä... Kiitoksia kaikille, jotka annoitte vinkkejä, mitä tehdä! Kaksi vuorokautta rähistyään Olgan päässä onneksi jokin loksahti kohdalleen, ja emon vaistot alkoivat toimia - yhtäkkiä se hyväksyi pennun ja alkoi hoitaa sitä. Kovin paljon pitempään en olisi uskaltanut enää odottaa, siksi suuri kiitos niille, jotka olisivat olleet valmiita ottamaan pennun varaemon luo - ONNEKSI kuitenkaan varaemoon ei tarvinnut turvautua, kyllä oma emo on paras vaihtoehto, jos se vaan suinkin suostuu pentuaan hoitamaan.

Kuvia tulee, jahka Eija ehtii ottaa. Lähiviikkoina menen minäkin kyllä itsekin paikalle arvailemaan karvanpituutta ja kuviota. Koska pentu on ainokainen ja alku oli todella rankka, en osaa sanoa, onko pentu myytävänä. Jos se on pitkäkarva, on siitä parikin kyselyä jonossa jo... mutta vaikka se olisi variantti niin ei paljon paisko - tärkeintä nyt olisi, että se rankasta alusta huolimatta kasvaisi isoksi ja terveeksi!

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onnea ainokaisesta ja ihanaa, että vaikean alun jälkeen asiat ovat alkaneet luistaa:). Toivottavasti jatko sujuu hyvin ja pikkupoika kasvaa ja komistuu! Odottelen jo innolla kuvia pienestä, punaiset on <3.

T. Sanna K.+ Kiki ja Ian

luolaleijona kirjoitti...

Aikamoinen sissi kyllä tuo S-poika :) Toivottavasti tästä eteenpäin asiat sujuisivat hyvin ja pojasta kasvaisi iso ja terve uros!

Ihmeellistä, miten pitkän ajan jälkeen emokissalla voi vielä naksahtaa ratas päässä ja tajuta että oma pentuhan tuo on :)