sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pentueiden kuulumisia

Pitäisi tässä vastata neloskategorian kasvattajille lähetettyyn haastatteluun, mutta yleisön pyynnöstä koetan nyt pikaisesti kertoa, missä meillä mennään.

M-pentue Hyvinkäällä alkaa olla riiviöiässä. Tällä viikolla en sitten uskaltautunut katsomaan, kun parilla pennulla uusi silmätulehdus. Nyt on vahvemmat tipat haettu, toivottavasti se siitä. Mistään älyttömän vaarallisesta ja/tai tarttuvasta ei liene kyse, kun kaksi pennuista on ollut koko ajan täysin oireettomia. Leenan sivuilta löytyy jokunen tuore kuva: http://www.jalecats.net/

N-pentujen kanssa on saanut viime päivät vähän jännittää. Laralta tulee nyt jo ihan hyvin maitoa, mutta toiseksi pienimpänä syntynyt pentu (79 g) sai kai vähän huonon startin, kun se ei aluksi meinannut alkaa kasvaa lainkaan. Olen nyt sitten parina päivänä antanut hieman keinomaitoa letkulla lisäksi, ja tänään sekin ylitti 100 gramman rajan. Isoin pennuista painaa jo 163 grammaa, loput siinä 140-160 gramman hujakoilla tänään iltapunnituksessa.

Karvanpituuksista en sano vieläkään mitään, paitsi että yksi pennuista näyttää selkeästi karvaisemmalta kuin muut. Olisi kyllä just sitä minun tuuriani jos tällaisessa laumassa olisi vain yksi pitkäkarva ja loput olisivat variantteja... no, ihan vielä en heitä kirvestä kaivoon. En nimittäin ole pentuja vielä älyttömän tarkasti edes yrittänyt tutkia, tärkeintä on ollut se, että Lara on saanut rauhassa hoitaa vauvojaan, ja tietenkin siinä sivussa olen välillä ryöstänyt pienimmäisen pesästä ruokittavaksi.

Sukupuolista olen jo 90 % varma. Satavarmaksi en sano, sillä ovathan minua kokeemmatkin kasvattajat joskus katsoneet sukupuolet väärin ja havainneet asian vasta luovutusiän paikkeilla ;-)

Sanoisin yhä että kolme poikaa:
- suklaa klassinen tabby bicolour (eniten valkoista tässä pojassa, voisi jopa mennä näyttelyssä ok)
- suklaa klassinen tabby
- suklaatäplikäs valkoisella (tämä on se meidän rääpäle, valkoista on sen verran vähän että lemmikkitasoa valitettavasti).

Ja jos nyt olen katsonut oikein, niin olisi ennätysmäärä tyttöjä minun pentueissani eli KOLME :-)
- suklaa klassinen tabby bicolour (valkoisen määrä on vähän siinä ja siinä, joten lemmikiksi/valkolaikkukasvatukseen)
- suklaatäplikäs (josta koetan saada selvää, onko sillä sittenkin vähän valkoista varpaissa, jos on, niin sitten sekin on lemmikiksi/valkolaikkukasvatukseen - mutta katsotaan nyt vielä)
- suklaa klassinen tabby

Kuvaamalla en nyt ole lapsosia rääkännyt, mutta yritän alkuviikosta...

Lara on jännä emo: se ei suostu pentuhuoneessa syömään kuin pari raksua äärimmäisessä nälässä, muuten kun sillä tulee nälkä, niin se rääkyy oven takana niin kauan, kunnes se pääsee keittiöön kerjäämään parempia eväitä... ja kyllä se syökin! Muutenkin siitä on mukavaa käydä silloin tällöin jaloittelemassa pentuhuoneen ulkopuolella.

Pentuhuoneen ovi on pakko pitää toistaiseksi kiinni lähinnä Maijan takia. Maija-supermammahan meinasi varastaa pennut ensin itselleen. Kun sitä kiellettiin, niin seuraavaksi sitten pennuille alettiin sähistä... joten ei auta, kunnes meidän lehmännahkaisen blondimme päähän tulee järkeä (toivossa on hyvä elää joo) niin ovi on ja pysyy kiinni.

Dina ei yritä lähestyä pentuja ja ottaa muutenkin suhteellisen rauhallisesti. Vähän se on välillä örissyt Laralle kun Lara haisee tietenkin vähän omituiselle.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Sydämenkuvat silmissä täällä pikkutabbyjen hurinoita, varpaita ja massuja kuvitellaan.