maanantai 31. elokuuta 2009

Pentuja toivottavasti tulossa mutta vähän myös huolta

Taimi on nyt sitten astutettu! Sulhasenkin nimen voinee jo mainita, eli kyseessä on CH Yrttitarhan Etruskisahrami, kutsumanimeltä Riksi, punainen (punatäplikäs) itämainen lyhytkarvakolli. Kaikki mahdolliset pennut ovat siis lyhytkarvaisia, joko itämaisia tai siamilaisia (variantteja). Luultavimmin yksivärisiä (Riksi lienee geneettisesti yksivärinen), todennäköisimmät (haamu)kuviot ovat täplikäs ja lempparini klassinen tabby. Mutta saa nyt nähdä, onko Taimi edes tiine, ainakin pariskunta on kovasti yrittänyt!
Jos hyvin käy, niin pentuja on odotettavissa marraskuun alkupäivinä.

Tämä on ollut ehdottomasti viikonlopun paras uutinen. Maanantaitani on varjostanut se, että sain tiedon Tampereelta: Dimi, suklaatäplikäs itämainen pitkäkarva Skazki Dmitri, kastraattipoika D-pentueestani on sairastunut. Vielä ei ole tarkkaa tietoa mikä sitä vaivaa, toivon parasta enkä uskalla edes ajatella muuta.

Vastapainoksi yksi kuva meiltä tänä aamuna. Mitä tekevät kissat, kun emäntä häipyy töihin? Ahtautuvat kaikki samaan pesään saunan lauteille, ja mulkoilevat sieltä Teroa tyyliin "eikö tässä talossa saa edes rauhassa nukkua"? Etualalla Lara, sen takana vasemmalla Maija, ja oikealla Dina. Sanokaa mitä sanotte, Maija ei tosiaankaan vastaa nykyistä extreme-ihannetta, mutta minusta se on yhä melkein 5-vuotiaana todella kaunis ja ylväs kissa! Ovathan nuo kaksi suklaista kaveriakin todella lutuisia, ja varmaan itse asiassa fiksumpia kuin hieman hömelö Maija, mutta jos veistoksellisuuspisteitä jaetaan niin Maija taitaa voittaa. Paitsi tietenkin silloin kun se tipahtelee kömpelösti alas milloin mistäkin...
6 kommenttia:

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Maija on henkeäsalpaava tapaus kaikilla tapaa :)

Lendi kirjoitti...

Toivotaan, että kasvattisi paranee ja syy selviää :/ Ikäviä tuollaiset uutiset, kun itse syytä ei vielä tiedetä!

Toivottavasti astutus on onnistunut ja saatte pikkutassujen vilinää sinne loppuvuodeksi :D

Elina V. kirjoitti...

Toivottavasti sairaudesta päästään pelkällä pelästyksellä. Maijasta pitää sanoa että olen kyllä samaa mieltä kanssasi. Maija on tosi kaunis! Tabbykuvioisten kissojen lisäksi toinen kestosuosikkini ovat kilpparivalkoiset <3 Jos luonnetta löytyy, sitä parempi ;)

saila kirjoitti...

Peukut pystyssä Taimin tiinehtymiselle ja osanotto Dimin vuoksi... Kylläpä pitikin samaan lauseeseen mahtua kaksi ääripäätä... :-/

maarit kirjoitti...

Maija ainakin varasti minun katseeni heti! On se vain niin kaunis!!!

Outi kirjoitti...

Niin kaunis pesällinen, että väkisin hymyilyttää. :)