maanantai 4. elokuuta 2008

Näyttelykuulumisia

Surokin näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla tuli vietettyä hikinen sunnuntai. Onneksi muistin millainen pätsi tuo näyttelypaikka on, joten vaikka ulkona ei järin lämmintä ollut, olin pukeutunut hellevaatteisiin.

Menestystä tuli tällä kertaa täysin yli odotusten. Tavoitteet tuli saavutettua ja vähän lisääkin.

Suurin yllätys oli, että Lara oli nuorten luokassa TP! Se sai kehuja, harmoninen tyttö kuulemma. Sattuipa sellainenkin ihmeellinen tapaus että TP-valinnassa tuomari pudotti kissan toisensa jälkeen kunnes jäljellä olivat kaksi minun kasvattiani, Konsta ja Lara. Siinä vaiheessa kasvattajalla meinasi pettää polvet alta kun tajuntaan kolahti että valitsee tuomari kumman vaan, niin kasvattini on paneelissa.

Eihän se Lara sitten enää paneelissa pärjännyt, hävisi lyhytkarvalle 2-0, mutta mitäpä siitä, hieno saavutus pitkäkarvalle joka tapauksessa. Ainoa huono puoli siinä oli, että koska tämä oli tyttösen eka näyttely, sitä pelottivat muut kissat, joille se sitten varmuuden vuoksi sähisi. Täytyy yrittää syksyllä terästäytyä ja näyttelyttää sitä enemmän, jospa se siitä vielä tottuisi. Pentuluokkaan kun ei saatu aikaiseksi tulla.

Maija sai sertinsä ja on nyt sitten IP. Sen korkeampaa tavoitetta en ole sille asettanutkaan, ehkä vielä joskus sen johonkin näyttelyyn tuon jos se ei liho liikaa, hieman tuli jo huomautusta elintasovatsasta. Laran pentumuonat ovat maistuneet parhaiten Maijalle. Maijahan ei suuremmin näyttelyistä välitä, häkissä se kaivautuu verhojen alle, mutta tuomarin pöydällä se on ihan nätisti, joten ihan täysin en poissulje sen näyttelyttämistä jatkossa, mutta ainakin toistaiseksi Maija pääsee näyttelyistä tauolle.

Sijoituskollini Konsta sai siitoshyväksynnän, mitä siis tultiin pääasiassa hakemaan. Eli nyt on sitten komea varianttipoika pitkäkarvatyttöjen käytettävissä jos kiinnostusta riittää. Se oli myös nuorten luokassa arvostelussa, tuomari pääosin tykkäsi, ainoa mistä tuli miinusta oli valkoisen määrä, on sillä hilkulla onko Konstassa valkoista tarpeeksi. Mutta oli mukavaa kuulla että en ole ainoa, jonka mielestä Konstan klassinen tabbykuvio on todella hieno! Muutenkin siitä on tulossa raamikas poika, ehkä yhtä iso kuin isoisä Nemosta.

Ei kommentteja: