maanantai 21. heinäkuuta 2008

Vaikutelmia reissusta

Kävin hullulla viikonloppuretkellä, yhdessä viikonlopussa sekä Lappeenranta että Tampere.

Lappeenrannassa majoituimme vanhempieni luo. Siellä valtaa pitää 15-vuotias kotikissa Olga. Se oli alunperin minun kissani, mutta sen ollessa parivuotias se tuli pariksi kuukaudeksi hoitoon vanhempieni luo - eikä pikkuveljeni sitten enää tahtonutkaan palauttaa sitä ;) Olga on varsin liikuttava vanha rouva. Se on väriltään kilpikonnatabby bicolour (kuinkas muuten!), ja sen kehräys on aina ollut aivan omanlaistaan. 15 vuotta on kissalle jo aika kunnioitettava ikä, mutta toistaiseksi Olgalla ei ole ollut mitään todella vakavia vaivoja.

Samalla reissulla tapasin taas myös siskoni kissat, omat kasvattini suklaatabbynaamio siamilaisen Kimban (Skazki Kot Semjon C-pentueesta) ja suklaatäplikkään itämaisen pitkäkarvan Dimin (Skazki Dmitri D-pentueesta). Kimba on syntynyt minun luonani Moskovassa, ja se vaikuttaisi aina tunnistavan minut. En ole kyllä varma muistaako se asuneeni luonani, vai olenko vain käynyt siskon luona tarpeeksi usein ;-) Kimballa on samanlainen hörisevä kehräysääni kuin emollaan Ninnillä, vaikka se ei muuten juuri ulkoisesti emoaan muistuta, vaan on enemmän tullut isäänsä Kassuun. Dimi on vähän ujompi, mutta hyvin mustasukkainen Kimban saamasta huomiosta: eli kun silitän Kimbaa, ilmestyy paikalle myös Dimi vaatimaan rapsutuksia. Dimillä on aivan mieletön puuhkahäntä ja muutenkin runsaasti turkkia, se on komea ilmestys. Valitettavasti asian kääntöpuolena on, että pojat sitten syövät jatkuvasti kuivamuonaa, jonka ainakin pitäisi ehkäistä karvapalloja...

Luottokissanhoitajani Terhi oli käynyt poissaollessani ruokkimassa ja viihdyttämässä omia kissojani, mutta silti Lara varsinkin esitti pitkät valitusvirret saapuessani. Onneksi kukaan niistä ei ole pitkävihaista lajia, tänään aamulla Lara löytyi vierestäni, Maija peittoni päältä ja Dinakin tuli puskemaan.