tiistai 18. lokakuuta 2011

Skazki U-pentue syntynyt

Kuten kuvista näkyy, Olga synnytti sunnuntaina 16.10.2011 viisi pentua.
Alkuun kaikki meni suhteellisen ok, Olga kyllä synnytti pennut melko hitaasti, mutta yhden iltapäivän aikana kuitenkin, ja kaikki pennut syntyivät elävinä ja ainakin päällisin puolin virheettöminä. Ainoa josta olin alusta lähtien huolissani oli balineesityttö, se oli kooltaan pienin
ja kaikkiaan vaisuin, se vaikutti kakkineen lapsiveteen ja nielleen sitä. Noissa kuvissa se vielä näkyy pennuista vaaleimpana, mutta valitettavasti pahat aavistukseni toteutuivat sen suhteen,
se menehtyi vain reilun vuorokauden ikäisenä :-( Suuri harmi, koska se vaikutti pentueen selkeimmältä pitkäkarvalta, mutta parempi ehkä että se meni melkein heti, ennen kuin siihen ehti kiintyä liikaa...
Muuten alkuun kaikki vaikutti olevan ok, Olga oli kyllä vähän hämillään kaikesta ja synnytyksen lopussa varsin uupunut, mutta maitoa vaikutti tulevan eli pennut alkoivat balineesia lukuunottamatta kasvaa heti.
Tämä päivystävä kätilö siis lähti melko tyytyväisenä itseensä maanantaiaamuna kotia kohti, Olga ei ole tottunut pieniin lapsiin ja oman pikku ipanani läsnäolo selvästi sitä hermostutti, vaikkei häntä päästetty pentujen lähellekään.
Valitettavasti kuitenkin toisen vuorokauden kuluessa tilanne kääntyi jyrkästi huonompaan, onneksi sijoitusemäntä sai Olgan ja pennut lääkäriin heti tänä aamuna. Diagnoosina nimittäin kohtutulehdus ja nisätulehdus. Ehdin soitella puoli Suomea ja kirjoittaa puoli naamakirjaa täyteen, mutta onneksi Olgan saama hoito (antibiootit, kipulääke ja maidontuotantoa edistävä lääke) ovat alkaneet tehota. Kolmella pennulla neljästä painot ovat alkaneet taas nousta, eikä neljännelläkään ainakaan vielä vaikuta olevan suurta hätää. Toivotaan parasta!
Jäljellä on siis neljä itämaispentua. Karvanpituuksista en vielä mene vannomaan, joskin aika lyhytkarvavoittoiselta porukkaa ensi vaikutelmalta vaikuttaa. Kaksi varmaa poikaa: yksiväriset musta ja suklaa. Yksi varma tyttö: suklaakilpikonna. Neljäs pennuista on punainen, joskin niin vaalea että melkein voisin luulla tosi lämpimäksi cremeksi? Haamukuvioltaan taitaa olla täplikäs. En vielä ole edes alkanut keksiä pennuille nimiä, koska olen vähän epävarma tämän punikin sukupuolesta. Ensi vilkaisulla sanoin sitä pojaksi, toisella punnituksella se näyttikin enemmän tytöltä. Jos siitä nyt kissa tulee niin pitää jonkin ajan päästä katsoa uudestaan. Olga hermostuu sen verran hurjasti kaikesta pentujen ylimääräisestä käsittelystä, että antaa nyt jännityksen pysyä yllä jonkin aikaa.

5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Hui, onpa ollut jännitystä. Toivottavasti äiskä ja pennut voivat hyvin.

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Voi surku pientä balineesilasta :'(

Suloisia ovat kaikki pienet ipanat, varsinkin tuo punainen/creme <3 Jaksamisia kaikille.

ElsaFiona kirjoitti...

Onpas ollut aikamoinen alku pennuilla ja emolla! Onnittelut pentusista myös kätilölle, ja pienille innokasta kasvutahtia!

saila kirjoitti...

Onnea pennuista! Hieno värisarja :) Peukkuja, että kaikki menee jatkossa hyvin, ei ole herkkua jos emo sairastuu.

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Onnea vaaveista kasvattajalle ja sijoituskodille sekä kisumamille!