sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Huonoja uutisia

Kaipa tämän joskus piti osua minunkin kohdalleni... Olen kasvattanut kohta 9 vuotta, eikä yhtään kohtutulehdusta ennen tätä päivää. Eli Iiris alkoi oireilla eilisiltana, tänään se onneksi saatiin lääkäriin. Pentuja oli vain yksi, tai ehkä ei yhtään, lääkärikään ei uskaltanut olla varma - joka tapauksessa, jos pentu olikin, niin mennyttä se oli joka tapauksessa :-(

Ainoa onni onnettomuudessa on, että Iiris voi itse kohtuullisen hyvin. Tulehdusarvot eivät ole kauheasti koholla, myös munuais- ym. arvot ovat ok, eli yritämme vielä pelastaa sen kohdun. Eli tyhjennyspiikkejä ja antibiootteja ohjelmassa. Jos ne tepsivät, niin heti seuraavasta juoksusta on pakko astuttaa, ja toivoa parasta. Saattaapi olla kollin vaihto edessä, Iiriksen sulhanen kun ei ole vielä todistettavasti saanut ketään tiineeksi. Kollit vaan ovat tällä hetkellä kortilla :-(

HARMITTAA, ihan vietävästi :-( Tietenkin juuri tästä pentueesta oli monta etukäteiskyselyäkin... Olga vaikuttaa lupaavalta, eli aion tarjota kyselijöille pentua siltä, tai sitten Polgaralta, jos niillä nyt menee kaikki ok. Polgaran tiineydestä ei toki vielä ole mitään varmuutta. Toki toivon ihmettä eli vielä pentuetta Iirikselle, mutta jää nähtäväksi miten käy.

3 kommenttia:

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Voi harmi, toivottavasti Iiris tervehtyisi pian, ja saisi jopa pitää kohtunsa... On se niin kaunis kissa, että olisi kiva nähdä, millaisia pentuja se pyöräyttäisi Sunan ja Qamarin lisäksi. Toivotaan parasta.

saila kirjoitti...

Voi itku :( Toivotaan parasta kohdun säästymisen suhteen!

Minulla kävi noin yhdelle sijoitusnaaraalle, mutta kohtua ei edes yritetty säästää; eläinlääkärin mukaan se oli niin täynnä mätää ja varmaan kudosklimppejä, jotka olivat olleet pennunalkuja..mikä lie syynä tiineyden keskeytymiseen ja tulehdukseen :/ Ei ollenkaan kivaa.

Orifame Senja kirjoitti...

Olen pahoillani! Toivottavasti Iiris paranee ja saa pitää kohtunsa!! Sijoitusnaaraallani Ansalla oli myös kohtutulehdus. Se huomattiin siitä, ettei naaras halunnut hypätä sohvalle. Hoito aloitettiin heti ja kohtua yritettiin tyhjentää. Ansa voi hyvin ja uskoimme, että kyllä tää tästä. Naaras onneksi pelastui, hengenvaarallinen tilahan tuo on. Toinen sarvi tyhjeni hienosti, mutta toiseen jäi pari, kolme mädän täyttämää pompulaa. Kohtu jouduttiin poistamaan. Onni onnettomuudessa oli se ettei Ansa itse kokenut olevansa kipeä! Ansa ehti saada yhden pentueen.