sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Lelun metsästystä ja vuositarkastusta

Tällä kertaa lelua ei metsästänyt yksikään kissa, vaan emäntä. Maijan lempparileluja ovat Ikeasta saatavat, kissanmintun tuoksuiset isohkot pehmolelut. Saa vastaavia myös muualta, mutta Ikeassa ne ovat edullisia, Maijalla kun ei sellainen lelu kauaa vanhene: sitä kun paitsi kanniskellaan suussa, kieritetään kissanmuonassa ja hukutetaan juomakuppiin, niin silmän välttäessä siitä myös revitään paloja - ja koska en halua kissalleni suolitukosta niin revitty lelu päätyy varsin nopeasti roskiin.

Käytiin sitten eilen Ikeassa kun oli auto käytössä, mutta vedettiin vesiperä. Juuri kyseiset lelut olivat tilapäisesti loppu. Pitää ostaa kalliimpia korvikkeita tilalle. Jos ei Maijalla nimittäin ole mieluisia leluja, se on maanvaiva...

Torstaina käytiin isolla porukalla eläinlääkärissä. Ei voinut kuin itsekin naureskella, miten erilaisia kissani ovat. Ensin rokotettiin Maija. Sehän on kotona varsinainen touho, hyvin vilkas ja reipas. Eläinlääkärin pöydällä sen sijaan makasi litteänä kuin lettu Maija, joka yritti olla niin kuin ei olisikaan. Ainakin sitä oli helppo tutkia! Seuraavaksi Dina, joka tepasteli pöydällä pirteänä ja itsevarmana kuin kissanäyttelyssä ikään - ja kumpikaan ei edes ehtinyt tajuta, kun rokotukset pistettiin. Hyvässä kunnossa olivat molemmat kastraattitytöt. Molemmilla on aavistus hammaskiven alkua, mutta tilanne on vielä täysin hallinnassa, toki sitä pitää seurata, mutta poistaminen olisi tässä vaiheessa vielä hätävarjelun liioittelua.

Seuraavaksi sitten ankeriaat - ei kun leikkaamattomat tyttöni Lara ja Iiris. Laralla varsinkin oli tuhat jalkaa, ihan kuin saippuanpalasta olisi pidellyt. Kolme ihmistä tarvittiin, että saatiin siitä verinäyte siitostestejä varten. Iiris on tullut emoonsa, se oli lähes yhtä liukas, siitä otettiin samat testit. Iiris rauhoittui siinä vaiheessa, kun sitä harjattiin sienitestiä varten - Lara oli sitä mieltä, että harjaaminenkin oli ihan tylsää..

Jotta sellainen käynti! Muuten ei täällä kummempia. Vielä pari viikkoa pitää odotella, ennen kuin uskallamme veikata, onko Taimi tiine. Iiris ei vielä (koputtaa puuta) ole aloittanut juoksua, kolli sille on jo katsottuna, mutta toivon ettei se nyt ihan heti huomenna aloittaisikaan, se on vasta 8 kk, se saisi nyt ainakin vielä pari kuukautta kasvaa. Lara on edelleen pillereillä. En voi suositella niiden käyttöä pitemmän päälle, mutta itse olen vähän pakkoraossa, pitää nyt katsoa ensin muiden suunnitelmien eteneminen, ennen kuin uskallan tosissani alkaa suunnitella Laralle toista pentuetta

1 kommentti:

Elina V. kirjoitti...

Jos haluat, voin ostaa sulle turun ikeasta tuollaisen lelun ja tuoda sen tampereelle!

Ei muuten ihan kaikki kulje suvussa. Nexu rokotettiin passia varten ja hassu kissa vaan nuoleskeli eläinlääkärin sormia. Tyttö oli ihan paikallaan rokotettaessa ja eläinlääkärikin kommentoi, että tämähän oli helppo potilas (varsinkin kun kyseinen lääkäri vertaa kissaa meidän ronjaan, joka sähisee ja rähisee jo kun lääkäri tulee lähistölle ;)