keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Skazki O-pentue syntynyt

Taimi piti minua ja Annaa hermoraunioina koko eilisen päivän. Puoliltapäivin nimittäin tuli limatulppa tms. ja sen jälkeen EI MITÄÄN tuntikausiin. Taimi alkoi sitten synnyttää vasta aamuyöllä, sitten kun synnytys todenteolla käynnistyi niin kaikki sujui tosi nopeasti.

Pentuja syntyi neljä, mutta valitettavasti viimeisenä syntynyt oli vammainen, vatsanpeitteet puuttuivat eli suolet pursusivat, ei mitään mukavaa :-( Noitahan silloin tällöin syntyy, mutta itselleni tämä oli ensimmäinen tapaus (ja kyseessä on siis jo 15. kasvattajanimelläni syntynyt pentue). Valitettavasti mitään muuta ei tuollaisessa tapauksessa voinut tehdä kuin päästää pikkuisen pois tuskistaan :-(

Mutta kolme on siis normaalin oloista pentua, nyt vaan toivotaan että kaikki alkaa sujua hyvin! Taimi oli ensikertalaisena aluksi ihan pihalla, mitä pitää tehdä, mutta on nyt alkanut rauhoittua.

Syntyi kaksi itämaista, kilpikonna tyttö, OSH f, sen rekkarinimeksi tullee Skazki Olga. Se jää Annalle joko itselle tai sijoitukseen, jos se pysyy kasvatustasoisena.

Toinen itämaisista on poika, ja se on PUNAINEN KLASSINEN TABBY, OSH d 22 :-D Jos siihen ei tule mitään vikoja, niin etsin sille luotettavaa ja pitkäpinnaista sijoituskotia, joka yrittäisi pitää mahdollisimman pitkään leikkaamattomana. Alustavasti kaavailen sille nimeksi Skazki Oliver.

Kolmas pentu on siamilainen, ja myös poika. Naamioväri selvinnee tässä pikku hiljaa. Siitä tullee Skazki Oskar. Jos kaksi muuta pysyvät kasvatustasoisina, niin se myydään lemmikiksi. Jos muihin tulee jotain vikoja, niin sitten pitää harkita simskun jättämistä kasvatukseen.

Olen ihan täpinöissäni :-) Kuvia ilmestyy jahka Anna ehtii ottaa, nyt tärkeintä on seurata, että Taimi alkaa hoitaa vauvojaan ja että pennut alkavat kasvaa normaalisti. Sukutaulu löytyy jo nyt Annan sivuilta, paiskaan sen myös omille sivuilleni tässä lähipäivinä.

Lara meillä kotona aloittelee juoksua eli availee ääntään. Luultavasti tästä juoksusta en sitä vielä astuta, mutta seuraavasta varmaankin kyllä.

3 kommenttia:

saila kirjoitti...

Onnea pennuista!!

Surkeaa kun tuollaisia epämuodostumia tulee eteen, miljoonasti mieluummin ottaisi kaikki terveenä ja elävänä kuten aiemmassa viestissäsi toivoit, mutta näköjään niitä välillä syntyy :(

Peukkuja jatkoon, että kaikki menee hyvin pennuilla ja emolla!

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Onnea :) Voi niistä tulee ihania kissoja!!

luolaleijona kirjoitti...

Onnea kissavauvoista! Komean kuuloinen "värisarja". Ikävä se neljäs joka ei selvinnyt, mutta parempi varmaan heti ettei pitkään joutunut kärsimään..