keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Uutta vuotta ja pieni päivitys N-pentueeseen

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Eilisiltana kun punnitsin kotona pentuja, havaitsin että märät pennut olivat hieman hämänneet minua. Jos nyt katsoin oikein (tabbykuviot vaan vilisevät silmissä ;-), niin pentueessa onkin vain kolme valkolaikkua ja kolme on sitten ilman laikkuja... yhdellä pennulla kai vaan olikin vähän vaaleampi pohjaväri, mikä hämäsi.

Eli tämänhetkiset veikkaukset väreistä:

2 x suklaa klassinen tabby valkoisella, on vähän siinä ja siinä, meneekö se valkoisen määrä läpi näyttelyissä, vai tuleeko sanomista.
2 x suklaa klassinen tabby (ilman valkoista siis)
1 x suklaatäplikäs
1 x suklaatäplikäs, jossa hieman valkoista (vain lemmikiksi tai valkolaikkukasvatukseen, ei näyttelyyn).

Ihmetellään lisää sukupuolia ja karvanpituuksia, jahka nyt edes alkaisivat kaikki kasvaa. Kaikki ovat terveen ja pirteän oloisia, mutta toivotaan että Laralta alkaisi tulla maitoa tarpeeksi kaikille, ainakin terhakasti yrittävät pennut imeä.

tiistai 30. joulukuuta 2008

N-pentue ja kuvia M-pennuista


Lara sitten yllätti tänään minut oikein kunnolla! Aamulla kun tein lähtöä töihin, se oli vähän omituinen, ja siksi pyysin vapaapäivällä ollutta Teroa pitämään Laraa silmällä. Onneksi pyysin, sillä en ehtinyt olla töissä kuin puolisen tuntia kun Tero soitti: eka pentu oli jo puoliksi ulkona! Onneksi pomot joustivat, sain vaihdettua vapaapäivän ja niin säntäsin kotiin, kaksi pentua ehti syntyä ennen kuin pääsin perille. Loput neljä syntyivät sitten minun nähteni... eli joo, niitä on KUUSI!!! En tajua mihin tuo Lara, joka ei ole mikään iso naaras, niitä oikein jemmasi! Olihan sillä isohko maha mutta silti.

Kaikki pennut ovat itämaisia ja väriltään eri sortin suklaita. Peräti neljä on klassisia tabbyjä, kolmessa on valkoista, valitettavasti vain yhdessä "tarpeeksi'" näyttelyitä ajatellen.

Loput kaksi ovat täplikkäitä, yksi ilman valkoista, toisessa taitaa olla hieman valkeaa mutta turhan vähäsen.

Laitan oheen yhden kuvan josta tosin puuttuu osa pennuista, mutta loput kuvista ovat liian heikkoja laadultaan tai sitten vähän turhan roisin verisiä.

M-pennuista laitoin lisää kuvia Picasaan: http://picasaweb.google.com/svalkiai/MPennut#
Koetan tässä lähiaikoina saada jotain kuvia myös varsinaisille sivuilleni, mutta toistaiseksi saatte tyytyä näihin...

Maija muuten on virkaintoinen apukätilö! Se pissittää pentuja ja istuu pesässä MUTTA myös yrittää salakuljettaa niitä saunaan. Eli vahtimaan sitä joutuu.

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Konsta-isukki ja pentujen kuulumisia

Konsta (Skazki Konstantin, OSH b 03 22 var) on nyt isä! Mummeli-kissalan Ada synnytti neljä tervettä itämaista tapaninpäivänä. Ensimmäiset kuvat löytyvät täältä (kuvissa myös "lastenhoitajana" isoäiti Blueberry)
http://picasaweb.google.fi/lh/sredir?uname=Petri.Jaakkola.Mummeli&target=ALBUM&id=5284162179823627601&authkey=AvfwvZUC6gw&feat=email

Tarkempia tietoja ilmaantunee Mummeli-kissalan sivuille jahka pennut vähän kasvavat.

Kävin tänään myös Hyvinkäällä (kuvia yritän saada viimeistään huomenissa koneelle ja nettiin) katsomassa omia M-pentujani. Rekisteröin nyt sitten pennut seuraavasti: vain yksi itämainen pitkäkarva, Maksim, väri lila. Kaikki loput kolme ovat valitettavasti variantteja. Marina on ihan selvä tapaus: suklaakilpikonna bicolour. Milanan rekisteröin lilakilpikonna bicolourina, mutta cremelaikuissa on sen verran täpliä että pitää nyt vielä seurata, onko se sittenkin kuviollinen, luultavimmin ne ovat haamukuvioita vain. Miroslav-pojan rekisteröin punaisena bicolourina - se on sitten ensimmäinen punainen, jonka rekisteröin kuviottomana! Pojan väri on niin mahdottoman tasainen punainen, että on tosi hankalaa sanoa, onko sen (haamu)kuvio täplikäs vai tiketti... olkoon sitten yksivärinen ja vaihtakoon näyttelyssä väriä, jos tulevaa omistajaa kiinnostaa.

Pennuista on tullut edelleen kyselyitä mutta mitään varmaa ei vielä ole, eli kannattaa yhä kysellä jos kiinnostaa!

Uutta kotia etsineet Kimba ja Dimi ovat nyt löytäneet kodin. Täytyy toivoa että kaikki menisi hyvin.

tiistai 23. joulukuuta 2008

Joulua ja kuulumisia

Kiitokset kaikille ihanille kissatuttaville, jotka ovat lähettäneet toinen toistaan suloisempia joulutervehdyksiä! Ja hyvää joulua kaikille, jotka tätä eksyvät lukemaan :-)

M-pentue Hyvinkäällä kasvaa ja vipeltää jo hurjaa vauhtia. Kuvaamaan menen seuraavan kerran vasta joulun jälkeen, vaikkei millään kyllä malttaisi odottaa sinne asti. Parilla pennulla on ollut vähän silmätulehduksen poikasta, mutta siihen on nyt tippakuuri haettu, toivotaan että lähtee sillä.

Viime viikonloppu meni Pariisissa Teron kanssa, oikein kivaa oli. Yhdistimme siis kivan viikonlopun kissan hakuun, kuinkas muuten. Kissa on tyttö, suklaakilpikonna itämainen pitkäkarva, isä on oma kasvattini, emo täysin vierasta linjaa. Meni sijoituskotiin, ja nyt sitten vaan toivotaan että tällä kertaa kaikki menisi hyvin. Pitkä matka on aina stressi kissalle, mutta tämä tulokas on jo melkein puolivuotias, ja näytti lihaksikkaalta ja hyväkuntoiselta, joten toivon että kaikki alkaa sujua. Lisää prinsessasta kunhan kriittisimmistä ensimmäisistä viikoista selvitään kunnialla.

Kotia etsiville Kimballe ja Dimille on alustavasti koti tiedossa, mutta lopullisesti asia varmistuu uudenvuoden tienoilla.

torstai 18. joulukuuta 2008

M-pennut melkein 3 viikkoa


Leena ystävällisesti lähetti kuvia M-pennuista, kun valitettavasti en nyt ihan lähipäivinä pääse niitä itse katsomaan. Yllä punavalkea poika Miroslav.

Koko poppoo.

Lila pitkäkarva poju Maksim.


Ja oma suosikkini suklaakilpparivalkea typy Marina.

tiistai 16. joulukuuta 2008

Lara-tynnyri


Tero on antanut Laralle uuden lempinimen: Tynnyri. Kieltämättä Lartsu näyttää siltä, kuin se olisi nielaissut rantapallon. Eli aika tukevassa kunnossa pikkurouva on. Tero muistaa edelleen joka aamu kertoa sille: kaksi, korkeintaan kolme. Minä veikkaan että neljä siellä varmaankin on, toivottavasti ei enemmän, sekin riittäisi paremmin kuin hyvin.




maanantai 15. joulukuuta 2008

M-pentue reilut 2 viikkoa

Näin pienten pentujen kuvaaminen on kyllä vaikeaa! Ovat toisaalta niin pieniä palleroita, ja toisaalta vauhti lisääntyy päivä päivältä... Yllä nyt kumminkin kaikki kolme valkolaikkuista kaveria. Kaikki näyttävät yksivärisiltä (ei siis tabbyiltä) tässä vaiheessa, mutta punaisen (haamu)kuviota tässä arvuutellaan, ja mietin hieman että onko tuo lilakilppari täplikäs vai haamutäplikäs?


Pojat painivat :-)









Pentuja on jonkin verran kyselty, mutta varmoja varauksia suostun ottamaan vastaan vasta joskus joulun jälkeen. Punavalkeaa Miroslav-poikaa on kyselty tosi paljon, sitä en siksi viitsi edes laittaa mihinkään pentuvälityslistoille. Lilakilpikonnavalkea tyttö Milana on myös alustavasti varattu.
Lila pitkäkarvapoika Maksim etsii yhä kotia, samaten Marina, suklaakilpikonnavalkea tyttö. Marina on muuten oma suosikkini ihanan värinsä ansiosta. Sen näkisin mielelläni päätyvän kasvatukseen, vaikka ihan ehdoton edellytys tämä ei ole. Lupaavimmalta näyttää tällä hetkellä punavalkea poika, mutta en minä näin pienistä käy vannomaan mitään varmaa.

perjantai 12. joulukuuta 2008

Kuvia kotia etsivistä kissaherroista


Tässä nyt muutama kuva kotia etsivistä kissoista. Yllä Dimi.


Kimba esittää salamavalossa kummituseläintä, oikeasti sillä on tietenkin siniset silmät kuten kaikilla siamilaisilla.

Kimba vähän toisesta kulmasta.


Ja vielä Dimi puuhkahäntineen.



torstai 11. joulukuuta 2008

Uutta kotia etsii

Sain eilen tiedon, että kaksi kasvattiani on uutta kotia vailla. Perheen elämäntilanne on muuttunut, eikä kissoille riitä tarpeeksi aikaa :-( Molemmat kissat ovat neljävuotiaita leikattuja poikia.

Kimba on suklaatabbynaamio siamilainen, se on oikein reipas ja ystävällinen kissaherra.

Dimi on suklaatäplikäs itämainen pitkäkarva, upea puuhkahäntä! Dimi on hieman kaveriaan ujompi, mutta kun siihen tutustuu, niin se on varsinainen kehräysmoottori.

Lisätietoja ja omistajien yhteystiedot saa minun kauttani - sanaa saa myös laittaa kiertämään. Olisi toki hienoa, jos pojat päätyisivät samaan kotiin, mutta aivan ehdoton edellytys se ei ole.

Koetan kaivella kuvia koneelta jahka ehdin.

Hyvinkäällä pennut voivat hyvin, menen lauantaina katsomaan. Laralla alkaa kotona olla jo varsin muhkea maha, laskettuun aikaan on kolme viikkoa...

perjantai 5. joulukuuta 2008

M-pentue 1 viikko


Kävin eilen Hyvinkäällä katsomassa M-pentuja ja Tyyneä. Tyyne on tosi pirteä ja hyväkuntoinen emo, pennut ovat kasvaneet todella hyvin ja tasaisesti. Suklaakilpikonnavalkea tyttö pitää vielä silmiä kiinni, muilla on jo silmät auki. Ylempänä kuvassa koko poppoo.


Tässä ylempänä olevassa kuvassa poikapennut emonsa kanssa. Lila poika on varma pitkäkarva, punavalkea poika sen sijaan lähes satavarmasti variantti.


Tässä kuvassa yllä kaikki pennut. Tyttöjen karvanpituudesta on vähän vaikeampi sanoa kuin poikien. Epäilen valitettavasti hyvin vahvasti, että lilakilpikonna(täplikäs?) bicolour tyttö on variantti eli lyhytkarva... Suklaakilpikonnavalkoisesta en ole ihan varma. Tällä hetkellä veikkaisin, että variantti, mutta turkki toisaalta tuntuu hieman silkkisemmältä kuin siskolla, eli pientä toivoa vielä elätän, että ehkä se sittenkin saattaa vielä pitkäkarvaksi paljastua. Muutaman viikon päästä olen toivottavasti paljon viisaampi.



Vielä oli pakko laittaa yksi kuva tuosta isosta lila mönkeröstä kasan päällimmäisenä. Se on nähtävästi päättänyt kasvaa yhtä isoksi kollinjötkäleeksi kuin isänsä...



Tämä viimeinen kuva oli pakko laittaa ihan vaan siksi, että näkyy tuon lilakilpparin ihana väritys :-)
Kotona muuten Laralla on jo aikamoisen söpö masu! Laskettu aika on 1.1.